kobiety.net.pl

Nazwa: Hasło:
 
Jeśli nie masz jeszcze konta zarejestruj się
» Polityka cookie Kobiety.net.pl

Strona główna   Dom   Kariera   Rodzina   Styl   Zdrowie   Związki   Życie   Klub  

 
Szukaj

   





 
Ankieta
Czy kobiety w Polsce są dyskryminowane w pracy?





 
 

Drugie śniadanie
2009/9/25 13:30:00

Czy wiesz, że drugie śniadanie jest równie ważne jak pierwsze? Dlaczego? Ponieważ drugie śniadanie pozwala na regenerowanie sił i dodaje energii podczas dnia. Pamiętaj aby prócz kanapek i owocu zapakować koniecznie coś do picia.

Drugie śniadanie to bardzo ważny posiłek zarówno dla dorosłych jak i dla dzieci, którego absolutnie nie można pomijać. Drugie śniadanie najlepiej szykować w domu. Pamiętaj, że słodka bułka czy baton nie mogą równać się z pełnowartościowymi kanapkami, które sama przygotowujesz. Jeżeli zdarza ci się zamiast drugiego śniadania dawać dzieciom pieniądze na zakupy w szkolnym sklepiku - zaprzestań tego! Przecież wiesz, że dzieci wybiorą chipsy lub słodycze.

Drugie śniadanie powinno składać się z kanapki, owocu oraz napoju, który pozwoli na uzupełnienie płynów podczas dnia. Do kanapek wybieraj pieczywo ciemne, możesz przekładać je serem żółtym i wędliną z dodatkiem warzyw albo przygotowywać pasty kanapkowe z ryb lub jaj. Takie kanapki dostarczają do organizmu energetycznych węglowodanów, wapnia, żelaza czy niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych. Z owoców warto wybrać te twardsze, ponieważ nie rozgniotą się w tornistrze czy w torebce. Z napojów najlepsza będzie woda i soki -one mogą dostarczyć dodatkowych witamin. Bez względu na to, czy szykujesz drugie śniadanie dla siebie czy dla swojego dziecka warto wybrać soki w niewielkich, poręcznych opakowaniach, najlepiej z nakrętką.


()


 
 

WyslijPowiadom znajomego DrukujWersja do druku LinkDodaj link Kanal RSSKanal RSS

Zainteresował Cię ten artykuł? Przeczytaj podobne. Kliknij i wybierz temat: kanapki, kanapki do szkoły, owoce, śniadanie dla dziecka, śniadanie do szkoły


 


 


 
Przepis dnia: Pavlova biała z kiwi

Uzależnia i powoduje, że ci którzy szukali dotąd zastosowania dla "nadmiarowych" białek, mają problem co zrobić z żółtkami.»